Over ons

Hoe het begon

Thijs van der laan is opgegroeid op Texel en had daar een eigen boerenbedrijf. Na enige tijd is hij gestopt met dit bedrijf en is hij samen met zijn gezin verhuisd naar Leek. Sinds 1977 is zijn hobby uitgegroeid tot een professioneel makelaarsbedrijf. Het begon met een vestiging genaamd Makelaardij Th. Van der Laan. Nadat hij jarenlang via zijn huisadres werkte, heeft hij op 1 juli 1989 samen met zijn dochter Reinette van der Laan een makelaarskantoor in het centrum van Leek geopend. Enkele jaren later vervoegt ook Jan van der Laan zich tot het bedrijf en een waar familiebedrijf bloeit op. In 1999 wordt er door de familie ook een tweede filiaal in het buurdorp Marum gestart.

Hoe het nu is

Nu meer dan 30 jaar later is Reinette nog steeds trotse eigenaar van het makelaarskantoor in Marum. Wij zijn een betrokken makelaar die onze lokale markt goed kent. De ontwikkelingen in onze lokale markt blijven we volgen en met het gehele team zorgen wij ervoor dat we jouw droomhuis vinden of dat we jouw woning voor een eerlijke prijs verkopen.

Wij geven je niet alleen advies op het gebied van woningen, maar ook over bedrijfsmatig of agrarisch vastgoed. Ook voor afzonderlijke deeldiensten kun je contact met ons opnemen, zoals tips over energiebesparing en subsidies voor verbouwingen of voor het bemiddelen in de huur en verhuur.

VBO Makelaar

Sinds de oprichting van het familiebedrijf zijn wij aangesloten bij VBO makelaar. VBO is een brancheorganisatie voor ruim 1.100 makelaars, taxateurs en verhuurspecialisten uit heel Nederland. Onze VBO-taxateurs zijn gerenommeerde taxateurs die op de hoogte zijn van de ontwikkelingen in de woningbranche. Wij taxeren conform de internationale taxatiestandaarden en stellen gevalideerde taxatierapporten op.

SCVM

Niet iedere makelaar is een gecertificeerde makelaar, maar wij wel! Wij zijn aangesloten bij SCVM dat staat voor Stichting Certificering Voor Makelaars en taxateurs. Na afschaffing van de beëdiging van makelaars en taxateurs is SCVM ontstaan. In het kwaliteitsregister van deze vereniging staat op dit moment 1.000 vakbekwame makelaars en taxateurs waar wij onderdeel van zijn. Reinette is gecertificeerd en beschikt over een DNV inschrijving.

Taxatie en waardebepalingen

Wij zijn zeer ervaren op het gebied van waardebepalingen en taxaties. Deze taxaties kunnen nodig zijn bij aan- of verkoop van onroerend goed, het verkrijgen van een hypotheek, boedelscheiding, voor de beoordeling van de juistheid van de gemeentelijke aanslag Onroerend zaakbelastingen, meningsverschillen met de fiscus enzovoort. Taxaties kunnen wij uitvoeren in opdracht van particulieren, banken, pensioenfondsen, notarissen, advocaten en dergelijke.

Nederlands register vastgoed Taxateurs (NRVT)

Ieder jaar worden voor miljarden aan vastgoed beoordeeld door taxateurs. Deze vastgoedwaardering moeten objectief zijn en onafhankelijk tot stand komen. De uitvoering van taxaties moet worden gedaan door gekwalificeerde taxateurs, die handelen op basis van erkende regels en richtlijnen. Bij Makelaardij Reinette werken we met erkende taxateurs. Doordat Reinette erkend taxateurs is bewaakt, waarborgt en bevordert ze het publiek belang van vastgoedwaardering.

Reinette is persoonlijk geregistreerd bij NRVT. NRVT houdt toezicht op de naleving van de gedrags- en beroepsregels, reglementen en permanente educatie en hierdoor is er sprake van kwaliteit van de geregistreerde taxateurs bij Makelaardij Reinette.

Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI)

Bij Makelaardij Reinette is Reinette erkend taxateur. Zij is aangesloten bij het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI). De NWWI keurt rapporten van de woningtaxaties van de aangesloten taxateurs en ziet erop toe dat elke taxatie uniform is en voldoet aan de richtlijnen. Dit zorg voor een heldere, objectieve en betrouwbare woningtaxaties die inzicht geven in de wijze waarop het getaxeerde tot stand is gekomen.

Reinette is volledig gecertificeerd om alle woningtaxaties uit te voeren en dit mag zij ook doen voor financieringen op basis van De Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

Makelaardij Reinette
Raadhuisstraat 17
9363 CB Marum
Nederland
Telefoon: 0594643034
E-mailadres:
Persoonlijke gegevens
*
*
*
*
Bij het gebruiken van dit formulier ga ik akkoord met het opslaan en verwerken van de door mij opgegeven gegevens zoals beschreven in het privacybeleid.