Over ons

 

Hoe het begon 
Makelaardij Reinette komt voort uit Makelaardij Th. van der Laan die is opgericht door de heer Thijs van der Laan. Toen hij is gestopt met het boerenbedrijf op Texel verhuisde het gezin naar Leek. Sinds 1977 is een hobby uitgegroeid tot een professioneel makelaarsbedrijf met 2 vestigingen. Nadat hij jarenlang via zijn huisadres werkte is op 1 juli 1989 met dochter Reinette een makelaarskantoor in het centrum van Leek geopend. Enkele jaren later vervoegt ook Jan van der Laan zich tot het bedrijf en een waar familiebedrijf bloeit op. In 1999 wordt er door de familie een tweede filiaal gestrart in het buurdorp Marum.
 
VBO Makelaar 

Het bedrijf is sinds de oprichting aangesloten bij de VBO makelaar. Al jaren een vertrouwde vereniging op de onroerend goed markt met een eigen klachtencommissie en een onafhankelijke tuchtraad welke het consumentenbelang hoog in het vaandel heeft staan.

SCVM
SCVM staat voor Stichting Certificering Voor Makelaars en taxateurs en werd op 18 september 2001 opgericht, na afschaffing van de beëdiging van makelaars en taxateurs. In dit kwaliteitsregister hebben zich inmiddels meer dan 1.000 vakbekwame makelaars en taxateurs geregistreerd. Reinette  Gjaltema-van der Laanis gecertificeerd en beschikt over een DNV inschrijving. Bijscholing is verplicht en ook een beroepsaansprakelijkheidsverzekering.
 
Taxatie

Wij zijn zeer ervaren op het gebied van waardebepalingen en taxaties. Deze taxaties kunnen nodig zijn bij aan- of verkoop van onroerend goed, het verkrijgen van een hypotheek, boedelscheiding, voor de beoordeling van de juistheid van de gemeentelijke aanslag Onroerend zaakbelastingen, meningsverschillen met de fiscus enzovoort. Taxaties worden uitgevoerd in opdracht van particulieren, banken, pensioenfondsen, notarissen, advocaten en dergelijke. 

NWWI & NrvT
Reinette Gjaltema van der Laan is erkend taxateur. Ze is aangesloten bij het NWWI en NrvT en daarbij volledig gecertificeerd om alle woningtaxaties uit te voeren. Ook voor financieringen met NHG.

Uitgelicht

Social

Recent bekeken