Nieuwbouw - De Meerborg

In Marum komt de eerste Knarrenhof ® in de provincie Groningen. Dit Hof krijgt de naam De Meerborg.

Klik hier om de brochure te bekijken.

______


De Meerborg wordt gerealiseerd aan de Wendtsteinweg in het centrum van Marum. Het huidige schoolgebouw De Bron en 2 woningen worden gesloopt en maken plaats voor De Meerborg. Dit Hof bestaat in totaal uit 18 levensloopbestendige koopwoningen en 6 kleine huisjes. De 18 woningen zijn allemaal voor de verkoop beschikbaar. De Meerborg is opgedeeld in 4 woonblokken die allemaal grenzen aan de twee gezamenlijke Hoftuynen. Ook is er een gemeenschappelijke ruimte, genaamd het Hofhuys. Een mooie plek waar bewoners samen kunnen komen om activiteiten te ondernemen of gewoonweg om een kop koffie te drinken met een buurtgenoot. De 4 woonblokken bestaan uit verschillende woningtypes.

Er zijn in basis enkele hoekwoningen en tussenwoningen met elk zijn eigen externe berging. De woningen zijn zo ontworpen dat mensen er zo lang mogelijk onafhankelijk en zelfstandig kunnen blijven wonen. De breedte van de woningen start bij 6,6 meter en loopt op tot wel 8,1 meter. Alle woningen worden gasloos gebouwd en verwarmd met een bodemwarmtepomp en vloerverwarming. Deze warmtepomp kan de woning ook koelen op warme dagen, is energiezuinig en stil. U kunt ook, als meerwerkoptie, zonnepanelen laten plaatsen op uw woning. Parkeergelegenheid is er binnen de Hof.

Sociale koopwoningen
Alle 18 woningen zijn koopwoningen. De bouwnummers 2, 3, 5, 8, 14, 17 zijn beschikbaar en te koop als sociale koopwoning. Deze woningen worden onder de marktwaarde verkocht. Een inkomens- en vermogenstoets is hierbij noodzakelijk. Tijdens het kennismakingsgesprek ontvangt u hier meer informatie en uitleg over.

Indeling alle woontypes
Begane grond:
Via de hal is de berging, keuken en badkamer bereikbaar. De ruime hal heeft een meterkast en een kast onder de trap. De open keuken is verbonden met de lichte woonkamer. Vanaf de bank of uw luie stoel heeft u uitzicht op uw terras en de achtergelegen gezamenlijke tuin. Een belangrijk onderdeel van deze levensloopbestendige woning is dat de badkamer direct grenst aan de slaapkamer. De badkamer wordt volledig betegeld, zowel vloer als wanden. De badkamer krijgt een douchehoek, een hangend toilet, een wastafel en een handdoekradiator. Alle woningen hebben de mogelijkheid om een extra toilet te realiseren, buiten de badkamer. De begane grond wordt verwarmd en/of gekoeld via de warmtepomp. Uiteraard kan de verwarming in verschillende ruimtes apart worden ingesteld.

Verdieping:
De verdieping is nog niet ingedeeld. Deze kunt u naar eigen wens indelen. Het is mogelijk om hier extra (werk)kamers te maken, een extra badkamer of een logeerplek te creëren. De verdieping is te bereiken met een vaste trap.

Buitenruimte:
Elke woning heeft een eigen terras van ca. 3 meter diep, direct grenzend aan de gezamenlijke Hoftuyn. Op de erfafscheiding komt een heg die schuin afloopt. Daardoor is er voldoende privacy naar uw buren, maar heeft u wel vrij uitzicht op de Hoftuyn.

Knarrenhof
Knarrenhof is een stichting en een landelijke beweging van overwegend mensen met woon, werk en leefervaring. Deelnemers van Knarrenhof zoeken een 100% volwaardige zelfstandige woning met woon-, slaap-, badkamer op begane grond, eigen privacy, berging, zolder, groot terras, maar die wel tussen gelijkgestemde mensen willen wonen. Hier groeten de mensen elkaar, ze kennen elkaar en kunnen als ze willen elkaar helpen en samen dingen ondernemen. De gemeenschappelijke tuin en de gemeenschappelijke ruimte (‘het Hofhuys’) zijn hier uitermate geschikt voor. Een Knarrenhof® woning heeft alle kwaliteit beneden. Het merendeel wil immers daar slapen, wonen en koken. Er is echter veel meer- en minderwerk mogelijk, bijvoorbeeld uw slaapkamer op de eerste verdieping. In dat geval heeft u beneden een extra grote woonkamer met veel glas. Later kan relatief simpel de slaapkamer beneden gemaakt worden. Ook een 2e en zelfs 3e toilet en een 2e badkamer boven behoren allemaal tot de mogelijkheden. Graag leggen wij u dit uit.

Marum
Marum ligt op 20 minuten rijden van de stad Groningen. Het heeft een ruim winkelaanbod en uitgebreide sportvoorzieningen. Met onder andere supermarkten, een Hema, een bakker, slager, viswinkel en een drogist zijn de dagelijkse boodschappen dichtbij. In de omgeving zijn er voldoende restaurants. Wat sport betreft is er ruim aanbod. De sportvelden zijn centraal gelegen. De omgeving biedt een mooie combinatie van natuur en ontspanning, bijvoorbeeld
bij het Leekstermeer of de Onlanden.

Voorzieningen zoals huisartsen, supermarkt en openbaar vervoer bevinden zich op een steenworp afstand van Hof Meerborg. De Hof ligt in het centrum. Er is een goede busverbinding met Groningen en Drachten.

Het Voorlopige Ontwerp van De Meerborg is inmiddels afgerond. Op basis van dit ontwerp kunnen geïnteresseerden een woning reserveren. Met degenen die een woning gereserveerd hebben organiseren wij kennismakingsbijeenkomsten, waarin ook gezamenlijke voorkeuren voor de technische uitwerking van het ontwerp worden doorgenomen.Disclaimer
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Dit neemt niet weg dat u alleen rechten kunt ontlenen aan de definitieve verkoopstukken. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. De getoonde beelden zijn artist impressions.

 

Klik hier om de brochure te bekijken.